Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Aaltola Mika

Berg Helena

John Fagerholm

 

Hasu, Hanna

Myllykoskelainen Hanna Hasu opiskelee Kallion ilmaisutaidon lukiossa sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa klassista laulua Sirkka Parviaisen johdolla. Hanna on ollut mukana Pohjois-Kymen musiikkiopiston oopperaproduktioissa kuorolaisena ja lastenoopperassa solistina. Hän oli mukana Kouvolan Teatterin näytelmässä Robin Hood sekä lukudraamassa Sankari. Hän on esiintynyt huilistina ja laulajana muun muassa Vonteenin Valssi ja Kuhmoinen Kuhtuu -kulttuuritapahtumissa.

 

Hasu, Johanna

Johanna Hasu on Myllykoskella asuva filosofian tohtori ja pianonsoiton opettaja. Hänen runokirjansa Kurjet palaavat vielä ilmestyi 2018 (Reuna) ja uusi runokirja Karataan julkistetaan KYMI LIBRIssä. Johanna on toiminut pianistina pääasiassa kamarimuusikkona, erityisesti sisarensa Katariina Ruokosen ja lukuisten laulajien kanssa. Hän esiintyy myös laulajana ja esittää omia runojaan. Marraskuussa 2018 hän soitti Vox

Musicae -orkesterin solistina Franz Lisztin A-duuri-pianokonserton.

 

Hakaniemi Katariina

 

Hentunen Mika                

Mika Hentunen on Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja. Hänen neljäs kirjansa Miehemme maailmalla julkaistaan Kymi Librissä. Kirjan tarinat ovat miehen neljännesvuosisadan kestäneeltä uralta ulkomaantoimittajana.

Mika on aiemmin kirjoittanut tietokirjan Oikeaan paikkaan (2014) sekä dekkarit Attan aarre (2017) ja Elossa Washingtonissa (2018) . Sveitsiläinen Antium Verlag julkaisee Attan aarteen tänä syksynä saksaksi nimellä Suworows Schatz. Mika on suomentanut amerikkailaisen tietokirja-bestsellerin Käärmeet liituraidassa (2007). Uutistyön ohella hän on myös käsikirjoittanut ja tuottanut radio- ja TV-dokumentteja ja sarjoja.

Mika syntyi Pohjois-Savossa Vieremäellä ja kävi koulunsa Etelä-Karjalassa Luumäellä ennen kuin muutti opiskelemaan Turkuun. Sielä hän valmistui kauppakorkeakoulusta. Siinä vaiheessa oli jo kuitenkin selvää, että suuntana on toimitajan ura, joten hän täydensi opintojaan Pariisissa Euroopan toimittajasäätiön journalismiohjelmassa. Elettiin 1990-luvun alkupuoliskoa, jolloin Eurooppa oli myllerryksen kourissa. Uutismaailma vei miehen mennessään.

Mikaa kiinnostavat eri kulttuureissa elävät ihmiset ja ilmiöt. Hän on nykyisessä asemapaikassaan Washingtonissa jaettavien Robert F. Kennedy Journalism Awards-palkintojen tuomariston jäsen.

Mika on todistettavasti lukenut Jörn Donnerin yli tuhatsivuisen Mammutin kannesta kanteen. Kaikkiaan 44 tuntia kestävä äänite on yksi yli sadasta hänen lukemistaan äänikirjasta. Nuorempana Mika teki keikkaa spiikkerinäkin. Tuon uran huipentumana hän pitää 30 sekunnin roolisuoritustaan Bavaria Filmsin studiolla Munchenissa: Mika ääninäytteli suomalaista miestä Reformer and the Readhead- lännenelokuvan saksankielisessä versiossa.

 

Hietikko Harri V.

Kirjailija, hallintotieteiden tohtori Harri V. Hietikko tunnetaan täysin omintakeisesta ja kieltä eteenpäin kehittävästä kirjoitustyylistään. Hänen palkittuun tuotantoonsa kuuluu niin rikosromaaneja, spekulatiivista fiktiota ja novelleja kuin tietokirjoja ja näytelmätekstejäkin. 

Vuonna 2018 Hietikon kirjoittama johtamistaidon opas julkaistiin Saksassa, jossa siitä tuli nopeasti myynti- ja arvostelumenestys.

Syksyllä 2019 Hietikolta ilmestyy Reunan kustantamana jälleen uusi teos "Eversti Zetan jälkeenjääneet paperit".

 

Hovi Henna

Henna Hovi (s. 1983) on kouvolalainen järjestömuutosagentti, ratkaisukeskeinen terapeutti ja kaupunginvaltuutettu. Hän työskentelee Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry:n hallinnoimassa valtakunnallisessa järjestöjen kehittämishankkeessa. Päivätyönsä ohella hän työskentelee terapeuttina omalla toiminimellään.

Hovi on valmistunut sosionomiksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta vuonna 2008, jonka jälkeen hän on suorittanut muun muassa sosiaalityön ja johtamiseen ja organisaatioiden kehittämiseen liittyviä opintoja ammattikorkeakoulussa sekä Itä-Suomen yliopistossa. Psykoterapeuttikoulutuksesta hän valmistui joulukuussa 2018. Työuransa hän on tehnyt sosiaalialalla, sosiaalityössä ja kriisityössä julkisella ja 3. sektorilla.

Hovi on työurallaan saanut laajan kosketuspinnan erilaisiin elämäntilanteisiin ja tätä kautta myös näköalapaikan lukuisille selviytymistarinoille. Kiinnostus terapiatyöhön on herännyt juuri näiden tarinoiden kautta. Hän on itsekin käynyt läpi erilaisia haastavia elämäntilanteita ja myös tämän vuoksi hänelle on kehittynyt vahva usko selviytymiseen ja siihen, että tulevaisuus on jokaisen omissa käsissä. Ratkaisukeskeisenä terapeuttina hän näkee, että menneisyys ei määrittele sitä mitä olemme tai millaisiksi haluamme tulla.

Hovin vapaa-ajan täyttää suurimmilta osin monenlainen vaikuttamistyö niin järjestötoiminnassa kuin politiikassa. Tärkeimpänä asiana elämässään hän pitää kuitenkin rakasta perhettään, johon kuuluvat aviomies ja kaksi lasta.

 

Beat Hüppin

Beat Hüppin on yksi neljästä Antium Verlagin perustajasta. Hän on sveitsiläis-suomalainen ja kääntää suomalaista kirjallisuutta saksan kielelle. Yksi Antiumin tavoitteista on nimenomaan julkaista käännettyä suomalaista kirjallisuutta. Beat on myös itse kirjailija. Tänä vuonna ilmestyy hänen neljäs romaaninsa.

 

Huovila Juhani

Hyvönen Jorma

Jakoila Antero

 

JTG

Kirjamessujen lauantai-illan huipennuksena Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan housebändinä tutuksi tullut JTG esittää paikallisessa pubissa huikean kattauksen maailmanmusiikkia, jossa ainekset koostuvat soulista, afro-rockista, bluesista, folkista ja reggaesta. Kaikki kappaleet ovat omia sanoituksia ja sävellyksiä. Laulukielinä ovat suomi, englanti, ranska ja fulaninkieli.

Keikan tunnelmaan voi virittäytyä lukemalla esim. kirjat Janis Joplin – Paratiisin arvet, Jimi Hendrix – Mies, musiikki ja totuus, Sweet Soul Music – Etelän soulin nousu ja tuho, Bob Dylan – Muistelmat. Osa 1, Sininen sielua myöten – Suomibluesin tarina, Hoochie Coochie Man – Muddy Watersin elämä ja teot, Särkynyt sielu Marvin Gaye, Bod Marley – Mies, musiikki & mystiikka, Carole King  ja Backbeat – Reggaen tarina.

Kokoonpano Sanna Pekonen – laulu, kitara, Olli Andersen – basso, Roope Gelhar – rummut, David Arthur Hagan – lyömäsoittimet, laulu, Kimmo Kupiainen – kitara, Kåre Raninen – lyömäsoittimet ja Jari Teilas – kosketinsoittimet, laulu.

 

Jussila Tarja

 

KATI KUNNAALA: Valossa, (BoD 2019)

Olen syntynyt Kajaanissa, mutta kymenlaaksolaistunut näiden yli 20 vuoden aikana, jotka seudulla olen asunut. Tällä hetkellä asun Kuusankoskella mieheni, kahden tyttäremme sekä kahden venäjänvinttikoiramummelin kanssa. Ammatiltani olen sosionomi (AMK) ja teen työtä ikäihmisten parissa. Kirjoittaminen on rakas harrastus, johon hektistä ruuhkavuosielämää viettävällä perheenäidilläkin löytyy aikaa. Olen julkaissut runokokoelmat Täti Tattarin Taikakassi (2012) ja Vavahtelee (2015). Uusi kokoelma Valossa ilmestyy kesällä 2019. Muita harrastuksiani ovat koirat, lukeminen, ruoanlaitto ja liikunta eri muodoissaan.

 

IRJA SINIVAARA on kotkalainen kirjailija. Hänen uusin teoksensa ilmestyy heinäkuussa. Romaani Tuulen alla kertoo yhdeksänkymppisen Sannin muistorikkaiden ja mutkikkaiden juonien täyttämästä elämästä vanhusten palvelutalossa.

 

Erkki Kupari on kotkalainen runoilija ja Kymen Sanomien ja Kaakonkulman pitkäaikainen pakinoitsija. Hän on julkaissut kolme runokirjaa, työskennellyt mm. copywriterina, tv-ohjaajana ja koulutuspäällikkönä ja harrastaa purjehdusta. Kupari on lukenut runojaan kouluissa, päiväkodeissa ja kirjastoissa ja keskustellut niiden tapahtumista lasten kanssa.

 

RITVA KATTELUS ja TOM JOKINEN

Tietokirjailijat Ritva Kattelus ja Tom Jokinen kertovat uusimmasta kirjastaan Eläkettä & eliksiiriä. Kirja on tarkoitettu eläköitymisestä haaveileville, eläköitymistä suunnitteleville ja äskettäin eläkkeelle lähteneille. Kun eläkepäivät koittavat, ei ole vielä liian myöhäistä alkaa rakentaa omannäköistä elämää. Se aika voi olla juuri nyt.

 

MIKKO HAAKSLUOTO: Laseista läpi, novellikokoelma, (Atrain & Nord 2018)

 

Mikko Haaksluoto on syntynyt Kerimäellä vuonna 1974. Vuodesta 2007 lähtien hän on asunut Kotkassa.
Hän on julkaissut viisi novellikokoelmaa sekä yhden runoteoksen. Hänen teoksensa sijoittuvat
useimmiten itäsuomalalaiseen miljööseen menneille ja nykyisille vuosikymmenille. Proosateoksissaan
hän käyttää paljon murrevoittoista dialogia.


Julkaistut kirjat:
Erälounas, novellikokoelma, Scarabe Kustannus 2015
Kylän kollit, novellikokoelma, Scarabe Kustannus 2016
Jäätelökioskilla, novellikokoelma, Kirjokansi 2017
Kirveellä veistetyt, runokokoelma, Mediapinta 2018
Laseista läpi, novellikokoelma, Atrain & Nord 2018
Syksystä jouluun, novellikokoelma, Atrain & Nord 2019


EILA SUOMINEN: Suuren Rantatien julma pikkuviha 1741–1743 (BoD 2019 E-kirja).


Olen Eila Suominen Haminasta. Julkaisin 31.3.2019 tietokirjan Suuren Rantatien julma pikkuviha 1741–
1743. Olen syntynyt Hollolassa, opiskellut Helsingin Yliopistossa ja tullut filosofian maisteriksi 1966. Opetin
historiaa ja siihen liittyviä aineita etupäässä lukiossa 38 vuotta. Työpaikkakuntia olivat Harjavalta, Kotka,
Vehkalahti ja Hamina.

Eläkkeellä aikani on mennyt sukututkimukseen, ikonimaalaukseen, kirjojen lukemiseen ja erilaisten
tekstien kirjoittamiseen. Olen seurannut kirjallisuuden virtauksia yhteiskunnan muutoksissa. Myös
osallistuin Irja Sinivaaran kirjoituskursseille ja liityin Paltan jäseneksi. Kirjaani varten jouduin
harjoittelemaan vanhan saksan ja ruotsin taitoja.
Suuren Rantatien julmat kokemukset hattujen sodan aikana paljastuivat minulle erityisesti 1700-luvulta
säilyneiden päiväkirjojen kautta. Eri lähteet kertoivat silmittömästä tuhoamisesta. Olen seurannut
nykyhetken sotia ja väkivaltaa, jotka rinnastuvat mielessäni 1700-luvulla koettuun kärsimykseen.

 

Lea Lignell

Seitsemään vuosikymmeneen olen ehtinyt puuhata monenlaista. Yksi tärkeä asia on ollut perhe: minun kohdallani se tarkoittaa yhtä miestä ja viittä lasta. Nyt on lisäksi tullut lahjaksi liuta lapsenlapsia. Työ on toinen asia, joka vuosikymmeniä piti elämän järjestyksessä. Useimmat ikätoverini ovat uurastaneet yhden pitkän uraputken, mutta minun urani on ollut erilaatuisia pieniä pätkiä, mielenkiintoisia tehtäviä.

Kaiken aikaa kirjoittamisen intohimo on ollut harrastukseni ja jossakin elämäni vaiheessa myös osittainen työni. Runoja olen matkan varrella kirjoitellut melko harvakseltaan, mutta kun aikaa on kulunut, niin onhan niitä kertynyt jo kahden kirjan verran.

Ensimmäiseen kirjaan olin kerännyt runoja monelta vuosikymmeneltä. Mielestäni siinä olin sanonut kaiken, enkä siis ajatellut, että minulta koskaan tulisi toista kirjaa. Mutta sitten iski syöpä, joka laittoi sekä oman että läheisteni elämän pitkäksi aikaa sekaisin. Niinpä minun oli jälleen kirjoitettava ja nyt paljon nopeampaan tahtiin, koska ajattelin, että minulta saattaa loppua aika.

YÖN TUMMAT VARJOT ilmestyi tämän vuoden tammikuussa. Omien runojeni lisäksi siinä on kahdeksan tekstiä tyttäreltämme Marikalta. Ne ovat kuvauksia MS-taudin matkalta.

 

Kalibataite Kamile

Kansanoopperakuoro

Kisu

Knuuttila Sanna-Leena

Kronvall Kerstin

Kupari Emppu

 

Laakso Laura

(s. 1974) on toimittaja, käsikirjoittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hän on opiskellut teatteria, kirjallisuutta, arkkitehtuuria ja tanssia sekä työskennellyt muun muassa lentoemäntänä, näyttelijänä, kondiittorina ja kongressipäällikkönä. Hänen esikoisromaaninsa varhaisemmasta versiosta dramatisoitu näytelmä Tyttö nimeltä Pan palkittiin vuoden 2015 Ylioppilasteatterifestivaalien parhaana kantaesitystekstinä.

 

Monk Samuel

 

Pirkko Lahti

Fil. lis. , psykologi, Suomen mielenterveysseuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja

 

Laurikkala Ella

 

Mattila Ilkka

Kirjailija, luokanopettaja Ilkka Mattilan (1981) juuret ovat vahvasti Haapaveellä, vaikka hän löytääkin itsensä jatkuvasti eri puolilta Suomea. Tietokirjan ja erätarinoiden lisäksi Mattila on kehittänyt uudenlaista kirjallisuutta. Interaktiivinen dekkarisarja Mysteerinmurtajat on saanut seurakseen myös kirjasto- ja kouluympäristöihin suunnatut mysteeriseikkailut, joilla pyritään kannustamaan nuoria lukemisen pariin. Kirjailija on lisäksi järjestänyt valtakunnallisen lukukilpailun (Syysmysteeri 2017).

 

Mentula, Mooses

Mooses Mentula on tuusulalainen kirjailija, jonka vanhemmat asuvat Myllykoskella. Hän on kirjoittanut kolme WSOY:n kirjaa: novellikokoelma Musta timantti 2011, romaani Isän kanssa kahden 2013, ja romaani Jääkausi 2016. Musta timantti oli ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi ja voitti Helsingin kirjastojen jakaman palkinnon. Isän kanssa kahden on puolestaan julkaistu myös Saksassa vuonna 2014. Mentula kirjoittaa parhaillaan romaania, joka julkaistaan vuonna 2020.

 

Mentula kuvaa usein arkisia tilanteita, jotka tarkemmin katsottuna sisältävät jotain suurempaa. Ei tarvitse olla tähti, että elämässä on tähtihetkiä. Mentulan tyyli on vähäeleistä ja lukijaa kunnioittavaa. Hänen tavoitteenaan  on lause, joka kertoo kokonaisen tarinan.

 

Metallimiesten kuoro

Mooses Mentula & Masinaattorit

Juha Mäntylä

 

Ojalammi Marjo

Marjo Ojalammi on keravalainen teologi, terapeutti ja kirjailija, äiti ja isoäiti. Marjo on kotoisin eteläpohjanmaalta, Kurikasta. Kirjailijana hänelle on tärkeää kuvata ihmisen sielunmaisemaa suhteessa ympäröivään yhteisöön, hengellisyyteen ja historialliseen aikakauteen. Luonto on lapsesta lähtien ollut tärkeässä osassa hänen elämässään, joten luontokuvaus ja siitä johdetut symbolit ja metaforat ovat luonteva osa kirjallista ilmaisua.

Marjo harrastaa lenkkeilyä, kuvataiteita, lukemista, käsitöitä ja lastenlasten kanssa puuhailua, sekä kesällä mökkeilyä ja puutarhanhoitoa lapsuuden maisemissa.

 

Pehkonen Kirsi

Peräkylä Hanna

 

Riihimaa Jaakko

Jaakko Riihimaa saapuu Kymi Libriin esittelemään keväällä ilmestyneen kitaramaestroelämäkerran ja suomalaisen kitarismin hakuteoksen Riihimaa-Fagerholm: ”Antero Jakoila – kitaristi”. Riihimaa on kirjoittanut syvällisesti musiikista jo vuosia. Alan lehdissä on julkaistu mm. J. Karjalaisen, Hectorin ja Dave Lindholmin laajat elämäkerta-artikkelit ja blogeissa Riihimaa on mm. käynyt läpi koko Kari Peitsamon tuotannon. Tekstejä löytyy myös kymmenistä äänilevyjen liitteistä. Sangen iso menestys oli vuonna 2010 julkaistu Albert Järvisen elämäkertakirja (yhdessä John Fagerholmin kanssa). FT Riihimaa on atk-alan (nyk. digitalisaatio) ammattilainen ja toimii nykyisin Suomen ammattikorkeakoulujen tietohallintojen avainhenkilöverkoston koordinaattorina.

 

Jasu Rinneoja

Jasu Rinneoja on raisiolainen dekkaristi, nuortenkirjailija ja selkokirjailija. Hän on kirjoittanut myös novelleja erilaisiin antologioihin. Julkaistuja teoksia on kertynyt yli kaksikymmentä.

 

Ruokonen, Katariina

Sinfonia Lahdessa soittava iittiläislähtöinen Katariina Ruokonen on opiskellut Budapestin
Liszt-akatemiassa ja valmistunut viulistiksi ja alttoviulistiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Katariina on soittanut lukuisia kertoja Iitin musiikkijuhlilla ja lisäksi Meidän festivaalilla (Tuusula); Vonteenin Valssissa ja Kuhmoinen Kuhtuu -tapahtumassa, minkä lisäksi hän toimii kamarimuusikkona useissa kokoonpanoissa. Hän on soittanut myös Turisas-metalliyhtyeen levyllä.

 

Saarela Harri

Saksala Elina

Saksala Harri 

Sarpo Olli

Talvitie Riku

Trygg Timo

Tönisson Roland

Vainonen Jyrki

 

Silja Vuorikuru

Silja Vuorikuru (o.s. Könönen) on kouvolalaissyntyinen, nykyisin Helsingissä asuva filosofian tohtori, kirjallisuudentutkija ja tietokirjailija. Hänen tuorein teoksensa on kirjailijaelämäkerta Aino Kallas. Maailman sydämessä (SKS 2017), joka on käännetty myös viron kielelle (Varrak 2018). Aino Kallaksen elämän ja tuotannon (väitöskirja 2012) lisäksi Vuorikuru on tutkinut Suomen ja Viron kirjallisia suhteita. Parhaillaan hänellä on aluillaan uusi tutkimus suomalaisista Titanic-arkkiveisuista ja muista aihetta käsittelevistä 1910- ja 1920-lukujen teksteistä. Vuorikuru työskentelee tutkijana Helsingin yliopistossa ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkimusosastolla.

 

Vokki-yhtye

Vokkimyyrät

Väisänen Helena

Wass Hanna

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________