Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Aaltola Mika

 

Berg Helena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Fagerholm

 

Hasu, Hanna

Myllykoskelainen Hanna Hasu opiskelee Kallion ilmaisutaidon lukiossa sekä
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa klassista laulua Sirkka
Parviaisen johdolla. Hanna on ollut mukana Pohjois-Kymen musiikkiopiston
oopperaproduktioissa kuorolaisena ja lastenoopperassa solistina. Hän oli mukana
Kouvolan Teatterin näytelmässä Robin Hood sekä lukudraamassa Sankari. Hän on
esiintynyt huilistina ja laulajana muun muassa Vonteenin Valssi ja Kuhmoinen Kuhtuu -
kulttuuritapahtumissa.

 

 


Hasu, Johanna

Johanna Hasu on Myllykoskella asuva filosofian tohtori ja pianonsoiton opettaja. Hänen
runokirjansa Kurjet palaavat vielä ilmestyi 2018 (Reuna) ja uusi runokirja Karataan
julkistetaan KYMI LIBRIssä. Johanna on toiminut pianistina pääasiassa
kamarimuusikkona, erityisesti sisarensa Katariina Ruokosen ja lukuisten laulajien kanssa.
Hän esiintyy myös laulajana ja esittää omia runojaan. Marraskuussa 2018 hän soitti Vox
Musicae -orkesterin solistina Franz Lisztin A-duuri-pianokonserton.

 

Hakaniemi Katariina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hentunen Mika               

 Mika Hentunen on Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja. Hänen neljäs kirjansa Miehemme maailmalla julkaistaan Kymi Librissä. Kirjan tarinat ovat miehen neljännesvuosisadan kestäneeltä uralta ulkomaantoimittajana.

Mika on aijemmin kirjoittanut tietokirjan Oikeaan paikkaan (2014) sekä dekkarit Attan aarre (2017) ja Elossa Washingtonissa (2018) . Sveitsiläinen Antium Verlag julkaisee Attan aarteen tänä syksynä saksaksi nimellä Suworows Schatz. Mika on suomentanut amerikkailaisen tietokirja-bestsellerin Käärmeet liituraidassa (2007). Uutistyön ohella hän on myös käsikirjoittanut ja tuottanut radio- ja TV-dokumentteja ja sarjoja.

Mika syntyi Pohjois-Savossa Vieremäellä ja kävi koulunsa Etelä-Karjalassa Luumäellä ennen kuin muutti opiskelemaan Turkuun. Sielä hän valmistui kauppakorkeakoulusta. Siinä vaiheessa oli jo kuitenkin selvää, että suuntana on toimitajan ura, joten hän täydensi opintojaan Pariisissa Euroopan toimittajasäätiön journalismiohjelmassa. Elettiin 1990-luvun alkupuoliskoa, jolloin Eurooppa oli myllerryksen kourissa. Uutismaailma vei miehen mennessään.

Mikaa kiinnostavat eri kulttuureissa elävät ihmiset ja ilmiöt. Hän on nykyisessä asemapaikassaan Washingtonissa jaettavien Robert F. Kennedy Journalism Awards-palkintojen tuomariston jäsen.

Mika on todistettavasti lukenut Jörn Donnerin yli tuhatsivuisen Mammutin kannesta kanteen. Kaikkiaan 44 tuntia kestävä äänite on yksi yli sadasta hänen lukemistaan äänikirjasta. Nuorempana Mika teki keikkaa spiikkerinäkin. Tuon uran huipentumana hän pitää 30 sekunnin roolisuoritustaan Bavaria Filmsin studiolla Munchenissa: Mika ääninäytteli suomalaista miestä Reformer and the Readhead- lännenelokuvan saksankielisessä versiossa.

 

Hietikko Harri V.

 Kirjailija, hallintotieteiden tohtori Harri V. Hietikko tunnetaan täysin omintakeisesta ja kieltä eteenpäin kehittävästä kirjoitustyylistään. Hänen palkittuun tuotantoonsa kuuluu niin rikosromaaneja, spekulatiivista fiktiota ja novelleja kuin tietokirjoja ja näytelmätekstejäkin.
 
Vuonna 2018 Hietikon kirjoittama johtamistaidon opas julkaistiin Saksassa, jossa siitä tuli nopeasti myynti- ja arvostelumenestys.
 
Syksyllä 2019 Hietikolta ilmestyy Reunan kustantamana jälleen uusi teos "Eversti Zetan jälkeenjääneet paperit".

 

 Hovi Henna

 

Henna Hovi (s. 1983) on kouvolalainen järjestömuutosagentti, ratkaisukeskeinen terapeutti ja kaupunginvaltuutettu. Hän työskentelee Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry:n hallinnoimassa valtakunnallisessa järjestöjen kehittämishankkeessa. Päivätyönsä ohella hän työskentelee terapeuttina omalla toiminimellään.

Hovi on valmistunut sosionomiksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta vuonna 2008, jonka jälkeen hän on suorittanut muun muassa sosiaalityön ja johtamiseen ja organisaatioiden kehittämiseen liittyviä opintoja ammattikorkeakoulussa sekä Itä-Suomen yliopistossa. Psykoterapeuttikoulutuksesta hän valmistui joulukuussa 2018. Työuransa hän on tehnyt sosiaalialalla, sosiaalityössä ja kriisityössä julkisella ja 3. sektorilla.

Hovi on työurallaan saanut laajan kosketuspinnan erilaisiin elämäntilanteisiin ja tätä kautta myös näköalapaikan lukuisille selviytymistarinoille. Kiinnostus terapiatyöhön on herännyt juuri näiden tarinoiden kautta. Hän on itsekin käynyt läpi erilaisia haastavia elämäntilanteita ja myös tämän vuoksi hänelle on kehittynyt vahva usko selviytymiseen ja siihen, että tulevaisuus on jokaisen omissa käsissä. Ratkaisukeskeisenä terapeuttina hän näkee, että menneisyys ei määrittele sitä mitä olemme tai millaisiksi haluamme tulla.

Hovin vapaa-ajan täyttää suurimmilta osin monenlainen vaikuttamistyö niin järjestötoiminnassa kuin politiikassa. Tärkeimpänä asiana elämässään hän pitää kuitenkin rakasta perhettään, johon kuuluvat aviomies ja kaksi lasta.

 

Beat Hüppin

Beat Hüppin on yksi neljästä Antium Verlagin perustajasta. Hän on sveitsiläis-suomalainen ja kääntää suomalaista kirjallisuutta saksan kielelle. Yksi Antiumin tavoitteista on nimenomaan julkaista käännettyä suomalaista kirjallisuutta. Beat on myös itse kirjailija. Tänä vuonna ilmestyy hänen neljäs romaaninsa.

 

 

Huovila Juhani

 

 Hyvönen Jorma

 

 

Innanen Mikko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jakoila Antero

 

 

JTG

Kirjamessujen lauantai-illan huipennuksena Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan housebändinä tutuksi tullut JTG esittää paikallisessa pubissa huikean kattauksen maailmanmusiikkia, jossa ainekset koostuvat soulista, afro-rockista, bluesista, folkista ja reggaesta. Kaikki kappaleet ovat omia sanoituksia ja sävellyksiä. Laulukielinä ovat suomi, englanti, ranska ja fulaninkieli.

Keikan tunnelmaan voi virittäytyä lukemalla esim. kirjat Janis Joplin – Paratiisin arvet, Jimi Hendrix – Mies, musiikki ja totuus, Sweet Soul Music – Etelän soulin nousu ja tuho, Bob Dylan – Muistelmat. Osa 1, Sininen sielua myöten – Suomibluesin tarina, Hoochie Coochie Man – Muddy Watersin elämä ja teot, Särkynyt sielu Marvin Gaye, Bod Marley – Mies, musiikki & mystiikka, Carole King  ja Backbeat – Reggaen tarina.

Kokoonpano Sanna Pekonen – laulu, kitara, Olli Andersen – basso, Roope Gelhar – rummut, David Arthur Hagan – lyömäsoittimet, laulu, Kimmo Kupiainen – kitara, Kåre Raninen – lyömäsoittimet ja Jari Teilas – kosketinsoittimet, laulu.

 

 

 Jussila Tarja

 

 

Kalibataite Kamile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kansanoopperakuoro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kisu

 

Knuuttila Sanna-Leena

 

Kronvall Kerstin

 

 

 

 

 

 

 

 

Kupari Emppu

 

Kupari Erkki

 

Laakso Laura

 (s. 1974) on toimittaja, käsikirjoittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hän on opiskellut teatteria, kirjallisuutta, arkkitehtuuria ja tanssia sekä työskennellyt muun muassa lentoemäntänä, näyttelijänä, kondiittorina ja kongressipäällikkönä. Hänen esikoisromaaninsa varhaisemmasta versiosta dramatisoitu näytelmä Tyttö nimeltä Pan palkittiin vuoden 2015 Ylioppilasteatterifestivaalien parhaana kantaesitystekstinä.

 

 

 

 

 

 

 Monk Samuel

 

Pirkko Lahti

  Fil. lis. , psykologi, Suomen mielenterveysseuran pitkäaikainen puheenjohtaja

 

 

 

 

 

 

 

 

 Laurikkala Ella

 

 

Mattila Ilkka

 

 

Mentula, Mooses

 Mooses Mentula on tuusulalainen kirjailija, jonka vanhemmat

asuvat Myllykoskella. Hän on kirjoittanut kolme WSOY:n kirjaa:

novellikokoelma Musta timantti 2011, romaani Isän kanssa kahden

2013, ja romaani Jääkausi 2016. Musta timantti oli ehdolla Helsingin 

Sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi ja voitti Helsingin kirjastojen

jakaman palkinnon. Isän kanssa kahden on puolestaan julkaistu myös

Saksassa vuonna 2014. Mentula kirjoittaa parhaillaan romaania, joka

julkaistaan vuonna 2020.

 

Mentula kuvaa usein arkisia tilanteita, jotka tarkemmin katsottuna

sisältävät jotain suurempaa. Ei tarvitse olla tähti, että elämässä on 

tähtihetkiä. Mentulan tyyli on vähäeleistä ja lukijaa kunnioittavaa.

Hänen tavoitteenaan  on lause, joka kertoo kokonaisen tarinan.

 

 

 

Metallimiesten kuoro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooses Mentula & Masinaattorit


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juha Mäntylä

 

 

Ojalammi Marjo

Marjo Ojalammi on keravalainen teologi, terapeutti ja kirjailija, äiti ja isoäiti. Marjo on kotoisin eteläpohjanmaalta, Kurikasta. Kirjailijana hänelle on tärkeää kuvata ihmisen sielunmaisemaa suhteessa ympäröivään yhteisöön, hengellisyyteen ja historialliseen aikakauteen. Luonto on lapsesta lähtien ollut tärkeässä osassa hänen elämässään, joten luontokuvaus ja siitä johdetut symbolit ja metaforat ovat luonteva osa kirjallista ilmaisua.

Marjo harrastaa lenkkeilyä, kuvataiteita, lukemista, käsitöitä ja lastenlasten kanssa puuhailua, sekä kesällä mökkeilyä ja puutarhanhoitoa lapsuuden maisemissa.

 

 

Kuva: Toni Forssell

 

Pehkonen Kirsi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riihimaa Jaakko

 Jaakko Riihimaa saapuu Kymi Libriin esittelemään keväällä ilmestyneen kitaramaestroelämäkerran ja suomalaisen kitarismin hakuteoksen Riihimaa-Fagerholm: ”Antero Jakoila – kitaristi”. Riihimaa on kirjoittanut syvällisesti musiikista jo vuosia. Alan lehdissä on julkaistu mm. J. Karjalaisen, Hectorin ja Dave Lindholmin laajat elämäkerta-artikkelit ja blogeissa Riihimaa on mm. käynyt läpi koko Kari Peitsamon tuotannon. Tekstejä löytyy myös kymmenistä äänilevyjen liitteistä. Sangen iso menestys oli vuonna 2010 julkaistu Albert Järvisen elämäkertakirja (yhdessä John Fagerholmin kanssa). FT Riihimaa on atk-alan (nyk. digitalisaatio) ammattilainen ja toimii nykyisin Suomen ammattikorkeakoulujen tietohallintojen avainhenkilöverkoston koordinaattorina.

 

 

 

 

 

Jasu Rinneoja

Jasu Rinneoja on raisiolainen dekkaristi, nuortenkirjailija ja selkokirjailija.
Hän on kirjoittanut myös novelleja erilaisiin antologioihin. 

Julkaistuja teoksia on kertynyt yli kaksikymmentä.

Kuva: Jukka Liukas

 

 

 

 

 

 

 

Ruokonen, Katariina

Sinfonia Lahdessa soittava iittiläislähtöinen Katariina Ruokonen on opiskellut Budapestin
Liszt-akatemiassa ja valmistunut viulistiksi ja alttoviulistiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Katariina on soittanut lukuisia kertoja Iitin musiikkijuhlilla ja lisäksi
Meidän festivaalilla (Tuusula); Vonteenin Valssissa ja Kuhmoinen Kuhtuu -tapahtumassa,
minkä lisäksi hän toimii kamarimuusikkona useissa kokoonpanoissa. Hän on soittanut
myös Turisas-metalliyhtyeen levyllä.

 

 

Saarela Harri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saksala Elina

Saksala Harri

 

 

Sarpo Olli

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kuva: Jussi Karjalainen

 

Talvitie Riku

 

Trygg Timo

 

 

Tönisson Roland

 

Vainonen Jyrki

 

 Silja Vuorikuru

 

 

Silja Vuorikuru (o.s. Könönen) on kouvolalaissyntyinen, nykyisin Helsingissä asuva filosofian tohtori, kirjallisuudentutkija ja tietokirjailija. Hänen tuorein teoksensa on kirjailijaelämäkerta Aino Kallas. Maailman sydämessä (SKS 2017), joka on käännetty myös viron kielelle (Varrak 2018). Aino Kallaksen elämän ja tuotannon (väitöskirja 2012) lisäksi Vuorikuru on tutkinut Suomen ja Viron kirjallisia suhteita. Parhaillaan hänellä on aluillaan uusi tutkimus suomalaisista Titanic-arkkiveisuista ja muista aihetta käsittelevistä 1910- ja 1920-lukujen teksteistä. Vuorikuru työskentelee tutkijana Helsingin yliopistossa ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkimusosastolla.

 

 Vokki-yhtye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vokkimyyrät

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Väisänen Helena

 

Wass Hanna

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________